Työssäoppiminen Las Palmasissa 2.

Päivän rutiinit:

Aamupala ja musiikki

Aamupala alkaa 9.15, aluksi tuntui myöhäiseltä, mutta talossa on miellyttävä rauha ja hiljaisuus, että vieraat nukkuvat todellakin pitkään. En ois uskonut. Musiikilla on merkitystä. Aamupalalaitossa meinasi musiikki unohtua kerta toisensa jälkeen, ja siksikin sen merkitys korostettiin useita kertoja. Musiikki on vanhempaa jazz-tyylistä,ja päällimmäinen tarkoitus toki luoda vanhanajan tunnelmaa. Mutta se on paljon muutakin. Se on hiljainen kutsu aamupalalle, tervetulo-toivotus, se on hiljaisen yön kääntäminen elämäntäyteiseen päivään.
Aamupala on saattanut olla vieraiden kanssa ainoa kohtaaminen sisäänkirjautumisen jälkeen. Jonkinlainen kontakti oli ehdottoman tärkeä.
Tämä myös oli se hetki kun hotellista tulee asiakkaalle kodikas. 

Henkilökunnan aamupala:

Kun vieraiden aamupala oli ohi, ehtii Suklaaperhekin kokoontua aamupalalla. Tämä oli mukava hetki käydä läpi tulevan päivän, tai muita kuulumisia.

Päivän rutiinit:

Koska uloskirjautuminen on klo12 menneessä ja sisäänkirjautuminen klo 15 alkaen se hieman määritteli töiden järjestyksen. Ensimmäisenä otettiin työn alle huonesiistimiset, yleiset vessat, yleiset tilat ja lopuksi keittiö. Päivät olivat kuitenkin niin erilaisia, koska pyrimme joustamaan mahdollisimman paljon niin sisään kuin uloskirjautumisessa.
Noin klo 12 aikaan kuitenkin piti alkaa kehittää henkilökunnalle ruokaa.
Tässä kohtaan voin myös kertoa, että vaikka hotelli henkii romantiikkaa ja vanhanajan tunnelmaa, kuitenkin ajatusmaailma on enemmän kuin nykyaikainen. Kestävän kehityksen merkitys on tässä talossa hyvin erityinen. Lähes kaikki asia mietitään kestän kehityksen kulmasta. 
Tähän vois luettella vaikka mitä! Esimerkkinä ovat talossa tehtyä ja edelleen tapahtuva remontti, jossa hyödynnätään niin vanhoja kuviolaattoja, alkuperäisiä ovia. Kalusteet, astiat, tekstiilit ovat kierretettyjä, kirpputorihankintoja. Kauppareissuja tehdään harvoin ja isompi määrä kerrallaan.
Ja lopulta lounaan valmistuksessa huomioidaan aamupalalta jääneet vihannekset, valmiiksi keitetyt kananmunat. Ruoanlaitossa huomiodaan sesonkia ja paikallistarjontaa. Myös kasvisruoan merkitys on suuri. Ruokahävikin määrä on hyvin minimaalinen. 

Iltapäivään kuuluu mm ostokset: kukat, skumpat, mahdollisesti puutuvat hedelmät plus aamupalatarvikkeet, 
sisäänkirjaamisettarvittaessa leivänpaisto ja jogurtin teko. 
Iltapyykit ja silitys ovat sellaisia hommia jotka eivät lopu koskaan, joten jos pienikin tyhjä rako mahtuu päivään tai ei keksi tekemistä niin ei muuta kuin pyykkiosastoon valikoimaan. Siinä sitten saa ajan kulumaan niin äkkiä. Ja jos hämärä ehtii tulla ennen kotiinmenoa niin 
iltalyhdyt voi systyttää.


-https://drive.google.com/uc?export=view&id=1RPviGdrp3m5P8OmA8PKT6HAB2pSy45us

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1_lD0Qh9zCeMeGFKv-BOtLnVsFu_1CYHK


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Rww5WMjrUiw2cJ_QfN5qmK-V1jh-M1dNhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1L35aGoAp3GafNdJMiIohtZBcIqMQIsfi

Kommentit

Suositut tekstit